NN Running Team

Un an / One year de NN Running Team

Iată că s-a împlinit un an de la înființarea acestei echipe din care fac și eu parte. Nu am vorbit prea mult despre această reușită personală, de a face parte din singura echipă de alergători profesioniști din lume înființată vreodată. Am să incep cu câteva detalii despre cum a luat naștere și cine sunt fondatorii acestui proiect, după care am să scriu câteva rânduri despre ce înseamnă pentru mine.

Totul a început de la fostul alergător olandez Jos Hermes, actual manager și fondator al agenției de manageriat Global Sports Communication. Ideea a pornit de la echipele de ciclism care au componenți din diferite țări dar concurează sub același nume/sponsor/emblemă sau, alt exemplu, de la echipele de fotbal de la diferite cluburi, cu excepția că aici este vorba de un sport individual. S-a găsit în NN partenerul deschis acestui proiect și de aici numele echipei, NN Running Team, iar cei care fac parte din ea sunt printre cei mai buni alergători din lume, campioni mondiali și olimpici dar și deținători de recorduri la nivel național cât și internațional. Exemple : Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Geoffrey Kamworor, Florence Kiplagat, și mulți alții.

Dar să termin cu detaliile despre cine este NN Running Team și să vă spun în câteva cuvinte ce înseamnă pentru mine această echipă.

Când am aflat despre acest proiect cât și despre includerea mea în echipă am rămas oarecum fără cuvinte, vă pot spune că următoarea mea întrebare adresată persoanei care mi-a spus acest lucru a fost ceva de genul: “Dar ce am făcut eu să intru într-o astfel de echipă, eu am să fiu oarecum la finalul plutonului, din punct de vedere al timpilor alergați”, iar răspunsul a fost: “ Marius, lucrăm împreună de aproximativ 10 ani, pentru a face parte din echipă nu trebuie neapărat să fi cel mai rapid/bun, ești unul dintre oamenii potriviți pentru echipă.”

Aș vrea să vă pun imaginația la treabă făcând o paralelă cu sportul ”rege”, fotbalul, cum ar fi să faci parte din aceeași echipă cu Ronaldo, Messi, Neymar, Suarez, sau orice altă comparație ați vrea voi să faceți într-o altă ramură sportivă sau chiar domeniu?! Cum v-ați simți?

”Coming Together is a Beginning. Keeping Togheter is Progress. Working Togheter is SUCCESS!”

Mă simt „norocos” că am fost ales în această echipă, este visul devenit realitate  al oricărui sportiv de a face parte din cea mai bună echipă, de a reprezenta un brand, o emblemă. Un vis ce mă face să fiu mândru acum dar și după ce voi încheia cariera de sportiv, pentru că am fost coleg de echipă cu cei mai buni alergători din lume. În același timp mă face mai responsabil, mai disciplinat, mai muncitor și mă motivează mai mult în a atinge obiectivele personale cât și ale echipei.

”We are not a Team because we work together. WE ARE A TEAM because WE RESPECT, TRUST and CARE for each other. Alone, we can do so little. Together, We can do so much.”

După primul an, chiar dacă este un sport individual, am invățat că munca în echipă te ajută să ajungi mult mai repede și mai ușor acolo unde iți dorești, am întâlnit foști și actuali atleți cu renume ce mi-au împărtășit din experiența lor și sper ca pe viitor să îmi fie de folos. Pe lângă alergare mi s-a oferit șansa de a avea și un part-time job ca “Athlete Representativ”, asta ajutându-mă să văd lucrurile și din afara pistei dar să îmi și îmbunătățesc cunoștințele printe organizatorii de competiții și, de ce nu, mă face să mă gândesc ca pe viitor să îmi iau “carnetul” de manager. Mai mult de jumatate dintre atleți nu își dau seama că viața de sportiv profesionist are un termen de expirare și de aceea mulți se simt abandonați/pierduți atunci când vine momentul să își pună ”adidașii” deoparte.

”Every finish line is the beginning of a new race!

Înainte să închei aș vrea să vă mai spun că de la sfarșitul anului 2017, nu mai sunt singurul român ce face parte din această echipă, Ancuța Bobocel s-a alăturat proiectului NN Running Team și prin această postare aș vrea să îi urez încă o dată bun venit și mult succes pe viitor. Dacă nu ați auzit de ea până acum, cu toate că rezultate ei de pe pistă o recomandă ca printe cele mai bune atlete pe care le-a avut România în ultimii 20 de ani, sunt convins că veți auzi în viitorul apropiat, ca urmare a rezultatelor din probele de șosea. A obținut deja un loc 15 la Campionatul Mondial de Semimaraton din luna martie, 2018, și sunt convins că acesta este doar începutul.

“Unity is strength…when there is teamwork and collaboration, Wonderful things can be achieved.”

Share it!
Aenean mattis venenatis
Marius V. Ionescu