Despre mine

banner_marius_ionescu

Nascut in decembrie 1984, la Craiova, Marius Ionescu este primul roman care a participat la maratonul olimpic dupa 48 de ani de absenta de la aceasta competitie. Legitimat la Clubul Sportiv Municipal Craiova, a ales, la varsta de 11 ani, intre fotbal si pasiunea care astazi il face cunoscut in intreaga lume. A ales atletismul!
Prima participare internationala din cariera sa a fost in 2002 la Campionatul European de Cros unde a terminat pe locul 11 la individual si pe 4 cu echipa. Varful l-a atins in 2003, la Campionatul European de Juniori, unde a reusit sa castige 2 medalii, aur la 10.000 de metri si argint la 5.000 de metri. Doi ani mai tarziu, Marius a ajuns din nou podium, la Campionatul European de Tineret (Under23) castigand medalia de bronz la 10.000 de metri dar a ratat dubla, dupa ce la 5.000 de metri s-a clasat pe 4.
Dupa ce in 2007 a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova a inceput sa predea atletismul la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu” din acelasi oras. Aceasta combinatie, a utilului cu placutul, i-a relansat lui Marius cariera sportiva ajungand in scurt timp printre cei mai buni atleti romani.
In anul 2008, Marius a inceput sa lucreze cu una dintre cele mai bune agentii de manageriat din lume, Global Sports Communication. Aceasta colaborare l-a ajutat sa-si imbunatateasca cunostintele si performantele si sa intalneasca atleti internationali consacrati alaturi de care se va antrena si va concura pe viitor. Prin GSC a ajuns sa se legitimeze la un club din Marea Britanie, Altrincham & District Athletics Club, pentru care alearga si in prezent. Alaturi de colegii clubului din Marea Britanie a reusit in 2008 sa aduca prima medalie (bronz) la Campionatul National de Stafeta pe sosea din Nordul Angliei, avand cel mai bun timp din concurs, iar in 2012 a ajutat la castigarea medaliei de aur.
A parasit probele desfasurate pe pista, dupa ce rezultatele sale au devenit printre cele mai bune din istoria atletismului din Romania (la 5.000 de metri si la 10.000 de metri) si a ales sa se specializeze in curse de sosea, semi-maraton si maraton. Maratonul de la Rotterdam (2011) a fost cursa in care a debutat cu un rezultat ce i-a permis prima calificare la … Mai Mult

Management : Global Sports Communication.
Club : CSM Ploiești / CSM Craiova / Altrincham & District Athletic Club
Fotografii : Louis Penel, Marian Burlacu.

Urmatoarea competitie: Maraton, Jocurile Olimpice

Vezi Competitii

Marius Ionescu va participa pentru a doua oara consecutiv la Jocurile Olimpice, proba de maraton urmand sa aiba loc in Rio de Janeiro pe 21 august. Acum patru ani, la Londra, Marius termina cursa de 42,195 km pe locul 26, dupa ce trecea linia de finis in 2 ore, 16 minute si 28 de secunde.

Ultima cursa: Semimaraton, Campionatul European

Vezi Competitii

Marius Ionescu a fost singurul roman prezent in cursa masculina de semimaraton din cadrul Campionatului European de Atletism, concurs ce a avut loc la Amsterdam, Olanda. Marius a terminat cei 21 de kilometri si 97 de metri dupa 65 de minute si 21 de secunde, pe locul 25.

Marius V. Ionescu